Taxatie

Wanneer u graag wilt weten wat uw woning in de huidige markt waard is, bijvoorbeeld omdat u overweegt uw woning te verkopen, bieden wij u de waardebepaling aan. U kunt deze gratis en vrijblijvende waardebepaling aanvragen via onze website of door telefonisch contact met ons op te nemen.

In sommige gevallen is een waardebepaling te vrijblijvend en niet voldoende; dan is een taxatie vereist. Een taxatie is een waardeverklaring opgetekend in een officieel en erkend rapport: het taxatierapport. Wanneer u een huis heeft gekocht, zal de hypotheekverstrekker willen weten hoe een taxateur de woning waardeert.

Maar er zijn meer situaties waarin een taxatierapport noodzakelijk is. Denkt u hierbij aan: het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG), het vaststellen van de herbouwwaarde voor een verzekering, financiering van een verbouwing, maar ook het verdelen van de boedel bij erfkwesties en scheidingen kan een reden zijn om een taxatierapport op te laten stellen.

Bij Jan Wolters Makelaardij is alle kennis en kunde in huis om een professioneel (NWWI-gevalideerd) taxatierapport voor u op te stellen. Onze rapporten worden door alle instanties geaccepteerd.

Maak een afspraak Een gratis waardebepaling aanvragen